Lecher-antenne

De Lecher antenne is vernoemd naar de Duitse fysicus Ernst Lecher (1856- 1926) die in 1890 voor het eerst de snelheid van elektromagnetische golven onderzocht, dankzij de zogenoemde ‘parallelle draden van Lecher’. De antenne zelf is ontworpen door de Duitse natuurkundige R. Schneider.

De Lecher antenne bestaat uit een kunststof plaatje van epoxyglasvezel waarop een koperen Lechertransmissieleiding is bevestigd die is voorzien van een maatverdeling. Deze meetlat kan met een schuifje op verschillende golflengtes (frequenties) worden ingesteld. Aan het kunststof plaatje zijn twee handgrepen bevestigd,  in één van deze handgrepen bevindt zich een magneetstaafje. Hiermee kan naar keuze een positieve of een negatieve polariteit worden ingesteld, zodat positieve en negatieve energie, aanwezig in een orgaan, met elkaar vergeleken kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om in een korte tijd informatie in te winnen over de energetische toestand van mens, dier, een woning of een verblijf (zoals een stal).

Ieder gezond orgaan, weefsel of aandoening heeft standaardfrequenties, welke zijn opgesteld na langdurig onderzoek van de onderzoeker en leraar Walter Kunnen. Dankzij vervolgonderzoek door holistisch dierenarts, docent en onderzoeker Eric Laarakker zijn inmiddels al zo’n 3500 frequenties van het lichaam en pathogene belastingen meetbaar. Dit maakt zeer gedetailleerd onderzoek mogelijk. De Lecher antenne kan, met zijn magnetische polen, de lengte van de energiegolf waar hij op wordt geplaatst bepalen en daarmee de frequentie van het orgaan in kwestie. Wanneer de ‘meetlat’ op een energiebaan wordt geplaatst maakt deze een aantal slagen. Het aantal slagen dat de
antenne maakt bepaalt de (energie) frequentie van het orgaan dat wordt gemeten. Wanneer dit afwijkt van de standaardfrequentie, is een orgaan uit balans.

De Lecher Antenne is dus een meetinstrument waarmee o.a. vitaliteit van weefsels en organen kan worden gemeten. U kunt met de Lecher-antenne exact bepalen wat de mate van gezondheid of pathologie van een orgaan of weefsel is.

Gedurende de cursus wordt er ook aandacht geschonken aan het gebruik van de Lecher-antenne in de woonbiologie en zijn toepassingsmogelijkheden. Hieronder worden een aantal medisch relevante toepassingen beschreven.

Toepassing in de acupunctuur
Met behulp van de Lecher-antenne kunnen zowel blokkades als de hoeveelheid energie .in de meridianen opgespoord worden. Ook kunt u met de Lecher-antenne therapeutische punten vinden. De Lecher-antenne is één van de weinige instrumenten die pijnpunten exact kan lokaliseren op het lichaam.

Toepassing in de neuraaltherapie
De neuraaltherapie houdt zich bezig met het opsporen van stoorvelden. Het doormeten van het organisme met de Lecher-antenne levert een aantal waarden op, die kunnen duiden op stoorvelden. Deze stoorvelden zijn direct met de Lecher-antenne te vinden en ter plekke te behandelen.

Toepassing in de manuele therapieën
Met behulp van de Lecher-antenne kunnen pijnpunten en blokkades in de wervelkolom heel nauwkeurig gelokaliseerd en gediagnosticeerd worden. Zo kan de Lecher-antenne worden gebruikt om oorzaken van bewegingsproblemen te achterhalen, om
daarna de juiste therapie in te kunnen zetten (al dan niet met behulp van manipulatie).

Medicinale toepassing in de homeopathie & fytotherapie
De Lecher-antenne kan een bevestiging geven van de keuze en werking van een bepaald middel.

Toevoeging aan voedingssupplementen en produkten: Bijna alle Phytonics producten bevatten Himalayazout. Aan dit Himalayazout zijn de bio-energetische frequenties in het Teraherzgebied van de organen, weefsels en meridianen toegevoegd die passen bij de genoemde indicaties van het product. Deze Terahertz-straling is elektromagnetische straling waarvan de golflengte tussen die van infrarood licht en radiogolven ligt, tussen de 10 micron tot 1 mm. Zo hebben de producten van Phytonics ook een energetische uitwerking op het dierenlichaam.