Het Team

Tedje van Asseldonk: Fytotherapie

Tedje van Asseldonk studeerde af als bioloog aan de Universiteit te Nijmegen en als natuurgeneeskundige aan de ANH (Academie Natuurgeneeskunde Hilversum). Tijdens de tien jaren dat ze werkte als natuurgeneeskundige werden daarnaast onderwijsactiviteiten voor diverse instituten steeds belangrijker. Ze was mede-auteur van de modules CAM in het HGZO (hoger gezondheidszorg onderwijs) die door de Hogeschool Arnhem Nijmegen in opdracht van de HBO-raad werden geschreven en participeerde in twee EU-gesubsidieerde projecten op het gebied van professioneel onderwijs in de fytotherapie, respectievelijk Masteropleiding in Complementaire Geneeswijzen. Zij is sinds 1996 secretaris van de onderwijscommissie van de NVF (Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie) en sinds 1999 coördinator van deze
wetenschappelijke vereniging. Ze is mede-auteur van het leerboek Traditionele Europese Geneeskunde (ITEN, 2006) en publiceerde vele wetenschappelijke artikelen en rapporten op het gebied van de fytotherapie bij mens en dier. Sinds 2007 is ze bestuurslid van de Stichting ANH. Meer informatie op www.ethnobotany.nl

  Linda Boggie: Acupunctuur

Dr. Linda Boggie, dierenarts en IVAS gecertificeerd veterinair acupuncturiste, behaalde aan de Colorado State University in de Verenigde Staten in 1987 haar dierenarts diploma. In 1994 begon zij met de studie van de veterinaire acupunctuur bij de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS) en was IVAS gediplomeerd in 1995. Vanaf 2002-2003 volgde zij de opleiding voor Chinese Veterinaire Kruidengeneeskunde bij het Chi Institute in Florida. Vanaf 1999 heeft zij vele lezingen en cursussen gegeven over acupunctuur en het gebruik van Chinese kruiden, aan dierenartsen in binnen en buitenland. Linda is werkzaam als veterinair acupuncturist bij de praktijk Dierenarts Deventer. Zij doceert tevens internationaal voor IVAS en QI Academy op gebied van acupunctuur (zowel basis als vervolgopleidingen. Voor meer informatie: www.dierenartsdeventer.com

Peter den Dekker: Acupunctuur en TaiChi/QiKung

Peter den Dekker (1958, Den Haag) is een senior leerling van sifu Lam Kam-Chuen. Peter onderwijst Zhan Zhuang Chi Kung en Da Cheng Chuan in Nederland, Oostenrijk Portugal en Italie. Hij is de schrijver van The Dynamics of Standing Still. Peter gebruikt Chi Kung als een methodiek voor het verbeteren van lichaamsstructuur en gezondheid. Veel van zijn leerlingen zijn professionals op het gebied van muziek, dans en theater, die de Chi kung gebruiken om de mogelijkheden van hun lichaam beter te leren kennen en hun performance te verbeteren. Hij leidt speciale trainingen voor mensen met immuniteits-problemen en is een veelgevraagde gastdocent aan beroepsopleidingen en op congressen. Peter was voor vele jaren (hoofd)docent aan verschillende beroepsopleidingen voor shiatsu therapie in binnen- en buitenland. Sinds 1989 werkt hij in Amsterdam in zijn praktijk voor (Japanse) acupunctuur. Hij reist met regelmaat naar het Verre Oosten voor verdere studie op het gebied van Chi Kung en acupunctuur. Voor meer informatie: www.standingdynamics.com

Dr. med.vet. Ina Goesmeier : Acupunctuur

Practical veterinarian and dressage rider, additionally qualified in acupuncture and as a Certified Veterinary Chinese Herbalist (CVCH) from the Chi Institute and China National Society of TCVM. Dr. Ina Gösmeier studied veterinary medicine at the University of Giessen, after which she worked in a practice fo r horses and small animals. She subsequently obtained the specialist qualification in Acupuncture and undertook additional studies in Chinese herbology at universities in China and Switzerland.
Dr. Ina Gösmeier has been running her own referral practice for traditional Chinese veterinary medicine since 1990, and in 2002 she obtained her qualification as a Wings Kinesiology Practitioner for Animals.

Ina Gösmeier has herself taken part in Grand Prix dressage and she obtained her qualification of “Master in Horse Breeding and Management” in 1989. Thanks to her extensive practical experience, she is also an in-demand writer and lecturer both at home and abroad. She has so far written four specialist books and contributed numerous articles to journals specialising in horse riding and veterinary medicine.

Since 2008, Dr. Gösmeier has been teaching the application of Chinese herbs for veterinary practitioners at the Qi Academy; this led to her qualification as a Certified Veterinary Herbologist (CVH). She is also involved in the teaching of acupuncture to veterinary practitioners at universities and lectures regularly in Britain, Ireland and the USA.
Since 2002, Ina Gösmeier has been responsible for horses for German teams at championship events, where her job is to maintain the health, well-being and performance of the horses using naturopathic methods. 2002 World Equestrian Games in Jerez, 2003 European Eventing Championships, 2004 Olympic Games in Athens, 2006 World Equestrian Games in Aachen, 2007 European Championships in Pratoni, 2008 Olympic Games in Hong Kong, 2009 European Eventing Championships in Fontainebleau, 2009 European Show Jumping and Dressage Championships in Windsor, 2010 World Equestrian Games in Kentucky, 2011 European Dressage Championships in Rotterdam, 2011 European Eventing Championships in Luhmühlen, 2011 European Show Jumping Championships in Madrid, 2012 Olympic Games in London, 2013 European Show Jumping and Dressage Championships in Denmark, 2013 European Eventing Championships in Sweden.

Claudia de Gooijer-Kant, coördinator Healthcare-Academy Den Hoek en STEHD

Claudia is als coördinator het aanspreekpunt binnen Healthcare-Academy Den Hoek voor zowel de cursisten als de docenten. Na haar studie Personeel & Organisatie is ze een aantal jaren werkzaam geweest in die richting bij o.a. Oostnet Taxi/Connection (kwaliteitsproject) en Akzo Nobel Information Services (planning van SAP-consultants). Hierna is ze in het familiebedrijf gestapt en heeft samen met haar vader een autorijschool gerund tot de verkoop hiervan begin 2000. Zij was toen inmiddels al begonnen aan haar studie natuurgeneeskunde bij dieren in Meppel en is in september 2000 bij de Holistische praktijk voor dieren Den Hoek aan de slag gegaan als assistente. In 2006 heeft ze de overstap gemaakt naar STEHD, Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde, waarbij het bestuur de dagelijkse werkzaamheden aan haar heeft gedelegeerd. Dit combineert zij met veel plezier met de organisatie van de opleidingsactiviteiten voor Healthcare-Academy Den Hoek.

Tannetje Koning: Fytotherapie

Is in 1994 afgestudeerd als regulier dierenarts en in 1995 heeft zij de SHO opleiding klassieke homeopathie afgerond. Daarna heeft Tannetje 7 jaar als dierenarts in Zeewolde gewerkt. Ze vond echter dat ze niet genoeg kon met alleen homeopathie als aanvulling op het reguliere en is daarna begonnen met een opleiding acupunctuur bij de NAAV. Die heeft ze in 2003 afgerond. Daarnaast heeft ze bij Van Nature de basisopleiding Orthomoleculiare geneeskunde gedaan en bij Bianca Uitenboogaard een korte cursus Bach Bloesems. In 2008 heeft ze de opleiding Chinese Fytotherapie afgerond, hetgeen haar de titel Master in TCM heeft opgeleverd. Nu is Tannetje bezig met de cursus Bloesemtherapie van Bloesem Remedies Nederland. Een opleding die haar vooral helpt in haar spiritiuele ontwikkeling. Rauwe voeding en vaccinaties zijn belangrijke aandachtspunten in haar behandelingen.Genoeg aanknopingpunten dus om een scala aan ziektes te kunnen behandelen. Voor meer informatie: www.centrumoase.nl

Eric Laarakker: eigenaar Healthcare-Academy Den hoek, docent Acupunctuur, manuele therapieën, Lecher-antenne, Connectiesensor, VAS, neuraaltherapie, diverse themadagen.

Eric is holistisch dierenarts en geeft als eigenaar van de Holistische Praktijk voor Dieren Den Hoek leiding aan een team van holistisch dierenartsen en (gedrags)therapeuten. Hij is tevens de oprichter van STEHD. Na zijn studie diergeneeskunde heeft hij opleidingen gevolgd in chiropractie, osteopathie, manuele therapie, fytotherapie, klassieke homeopathie, Chinese en Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische geneeswijzen. Daarnaast is hij als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten, geeft hij regelmatig lezingen en ontwikkelt hij complementaire veterinaire technieken en behandel-apparatuur, geneesmiddelen en supplementen. Eric is tevens nauw betrokken bij het internationale onderzoeksinstituut Vialight bv, gespecialiseerd in onderzoek naar biofotonen.

Annika ten Napel: Acupunctuur, Connectie-sensor en Lecher-antenne

Annika is werkzaam als holistisch dierenarts bij de Holistische praktijk voor dieren Den Hoek. Tijdens haar studie diergeneeskunde met afstudeerrichting paard heeft zij bij de NAAS de opleiding Acupunctuur afgerond. Daarnaast heeft zij meerdere opleidingen gevolgd in de holistische diergeneeskunde, o.a. in het werken met de Lecher-antenne , de Connectiesensor en Manuele Therapieën (o.a. FES).

Yan Schroën: diverse lezingen, thema-dagen

Na zijn studie natuurgeneeskunde, acupunctuur en biochemie, heeft Yan in China de studies taoïstische filosofie en traditionele Chinese geneeskunde gevolgd. Sinds 1991 heeft hij in diverse praktijken en klinieken in Nederland en China gewerkt. Tegenwoordig is hij werkzaam als partner in de maatschap “Oriëntal Medicine” in Utrecht, waar hij mensen behandelt (specialisatie Chinese kruiden). Hij is jarenlang onderwijsdirecteur geweest bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Verder geeft hij als gastdocent regelmatig lezingen in Europa en publiceert hij in een aantal vaktijdschriften. Door zijn interesse in Chinese Geneeskunde en Non-lineaire dynamica is Jan betrokken geraakt bij het wetenschappelijk onderzoek van het Sino Dutch Research Centre for Preventive and Personalised Medicine van TNO. Voor meer informatie: www.yanschroën.com